Over ons

Kwekerij Jan van Luijk bestaat sinds 1989, de kwekerij is opgericht door Jan en Jacqueline van Luijk. Sinds 2005 zijn we gevestigd aan de Casembrootlaan in Poeldijk. Tot op de dag van vandaag worden met veel passie en liefde de verschillende merken kalanchoë geteeld. In de loop der jaren is het assortiment meerdere malen aangepast, door de ontwikkelingen die op het gebied van veredeling plaatsvinden en doordat wij, als kalanchoëkweker, de beste rassen willen telen en aanbieden.

De tuin heeft een totale oppervlakte van ca. 12.000 vierkante meter. Binnen deze oppervlakte worden maar liefst twintig verschillende soorten kalanchoë geteeld. Enkelvoudige soorten (Calanday), gevuldbloemige soorten (Calandiva), tweekleurige soorten en kalanchoë in potmaat 6 (Queen).

Een sterk en groot assortiment

Door de aansluiting bij Dümmen Orange is Kwekerij Jan van Luijk de merken Calanday en Calandiva gaan telen. Het voordeel om aangesloten te zijn bij Dümmen Orange is dat door de diverse kwekers een breed assortiment wordt aangeboden voor de handel. Doordat iedereen de kalanchoë in een andere potmaat teelt (van 6 tot 23 centimeter) heeft iedere kweker zijn eigen potmaat binnen het assortiment. Tevens kunnen we gebruik maken van elkaars kennis en de marketing van Dümmen Orange. Dit alles om de kalanchoë onder de aandacht te brengen bij de handelaar en consument.